Coroană din zirconiu | Med Turkish

ACOPERIRE CU ZIRCONIU

Acoperirea cu zirconiu se folosește pentru a determina o înfăţişare mai estetică a dinților și a le reda funcţia dentară. Zirconiul este un metal alb extras natural. În acoperirile cu zirconiu, materialul care formează infrastructura de sub porțelan este dioxidul de zirconiu. Zirconiul este mai rezistent la stres și tensiune în comparație cu acoperirile clasice din porțelan pe bază de metal. Deoarece poate fi considerat prietenos cu țesutul bucal, nu provoacă alergii și a devenit un material frecvent preferat în ultimii ani.

Cum este implementat procesul de acoperire cu zirconiu?

Pentru a obține rezultate sănătoase și estetice cu acoperirea cu zirconiu, sănătatea gingiilor trebuie revizuită în prima etapă. După tratamentul gingiilor și procesul de vindecare, dinții vor fi examinați estetic. Dacă linia de râs a pacientului este ridicată, nivelul gingiilor este echilibrat corespunzător. Dupa procesul de tratament si modelare se taie aproximativ 1-2 mm din dinti. Acești dinți sunt măsurați cu dispozitive speciale de amprentare și sunt trimiși la laborator. Pe baza masurilor obtinute, proiectarea si productia se realizeaza in mediul de laborator digital. Repetiția internă a substructurii din zirconiu este urmată de montarea suprastructurii din porțelan. După aranjamentele finale, straturile cu o suprafață lustruită și netedă sunt lipite de dinți.

De ce zirconiul este preferat în acoperiri?

Zirconiul oferă un aspect foarte natural. Din acest motiv, este preferința pacienților cu așteptări mari de estetică. Decolorările cenușii în jurul nivelului gingiei observate în protezele clasice pe bază de metal nu vor apărea la utilizarea zirconiului.

Zirconiul oferă o soluție mai durabilă datorită compatibilității mai bune cu guma în comparație cu porțelanurile pe bază de metal.

Deoarece zirconiul oferă izolație termică, este foarte preferat de pacienții cu probleme de sensibilitate. Zirconiul nu este afectat prea mult de schimbările de căldură și oferă pacientului o experiență alimentară mai confortabilă.

Deoarece zirconiul este rezistent la îndoire, oferă și o utilizare de lungă durată.