Transplant de păr prin metoda FUE | Med Turkish

Transplant de păr prin extractia unitatii foliculare

Transplantul de păr cu extracția unităților foliculare (FUE) se realizează prin scoaterea foliculilor de păr individuali din piele și implantându-i în altă parte a corpului. Acest lucru va face ca părul din noua zonă să pară mai gros. FUE a fost menită să înlocuiască tehnica „clasică” de transplant de unitate foliculară (FUT). Această procedură a fost realizată prin luarea unei bucăți întregi de piele sau scalp împreună cu foliculii și transplantarea pielii pe zona țintă.

FUE a devenit mai populară decât FUT, deoarece este mai puțin probabil să conducă la un aspect de „dop de păr”, în care secțiunile de piele sau de păr nu se potrivesc cu zonele înconjurătoare. De asemenea, nu va lăsa o cicatrice mare, așa cum o face FUT.

Cel mai bun candidat pentru un transplant de păr FUE este cineva cu păr subțire sau chelie, care are încă suficient păr în apropiere pentru a fi folosit pentru un transplant. Este posibil să nu fii eligibil pentru un transplant de păr FUE dacă nu ai suficient păr sănătos sau gros pentru a transplanta în zona subțiată sau chelie.

Cum se face transplantul de păr FUE?

Iată cum funcționează procedura FUE:

Chirurgul va rade părul în zona în care vor fi îndepărtați foliculii, precum și în jurul zonei de transplant. Folosind un instrument de micropunct, el va elimina foliculii din piele. Chirurgul va face apoi o serie de incizii minuscule cu un ac sau alt instrument mic și ascuțit în care vor fi introduși foliculii extrași. El va introduce foliculii în incizii. Chirurgul va curăța și va bandaja zona pentru recuperare.

Ce trebuie să iau în considerare după transplantul de păr FUE?

Recuperarea de la FUE este rapidă. Este posibil să ai unele umflături sau disconfort timp de aproximativ 3 zile.

Iată câteva instrucțiuni de îngrijire ulterioară pe care vi le poate da medicul:

Nu spăla părul sau dușul timp de cel puțin 3 zile.

Utilizează șampoane blânde, fără parfum, timp de câteva săptămâni, după ce începi să îți speli părul.

Ia-ți câteva zile libere de la serviciu pentru a accelera vindecarea.

Nu pieptăna sau peria noul păr timp de cel puțin 3 săptămâni.

Nu purta pălării, căciuli sau alte haine care trec peste cap până când medicul tău spune că este în regulă.

Nu face nicio activitate fizică intensă timp de cel puțin o săptămână.

Unele fire de păr pot cădea în timpul procesului de vindecare. Asta este normal. Probabil că vei începe să observi o diferență după 3 până la 4 luni.

Cine este eligibil pentru transplantul de păr FUE?

Orice individ fără probleme de sănătate poate avea un transplant de păr. În timpul examinării, stilul părului tău, analiza părului şi a regiunii de emitere de către doctorul tău vor determina dacă  procdeura va fi efectuată şi dacă este adecvată sau nu.