Tratamentul și procedurile de parodontologie | Turcia | Med Turkish

Periodontologie

Parodontologia este specialitatea stomatologiei care studiază structurile de susținere ale dinților, precum și bolile și afecțiunile care îi afectează. . Țesuturile de susținere sunt cunoscute sub numele de parodonțiu, care include gingia (gingia), osul alveolar, cimentul și ligamentul parodontal.

Ce sunt bolile parodontale?

Bolile parodontale sunt în principal rezultatul infecțiilor și inflamației gingiilor și osului care înconjoară și susțin dinții. În stadiul său incipient, numit gingivita, gingiile pot deveni umflate și roșii și pot sângera. În forma sa mai gravă, numită parodontită, gingiile se pot îndepărta de dinte, osul se poate pierde, iar dinții se pot slăbi sau chiar cădea.

Care sunt simptomele bolilor parodontale?

Respiraţia urât mirositoare, gingiile care se retrag, slăbirea dinţilor, sensibilitatea, sângerarea între dinţi, durerea, umflăturile şi roşeaţa sunt cele mai întâlnite simptome.

Cum se poate preveni parodontoza?

Pentru a ajuta la prevenirea sau controlul bolilor parodontale, este important să:

  1. Periezi și folosești ața în fiecare zi, pentru a îndepărta bacteriile care cauzează bolile gingiilor.
  2. Consulți un stomatolog cel puțin o dată pe an pentru controale, sau mai des dacă prezinți oricare dintre semnele de avertizare menționațe mai sus.

Care este tratamentul pentru bolile parodontale?

Gingivita poate fi controlată și tratată cu o bună igienă orală și o curățare profesională regulată. Formele mai severe de boala parodontală pot fi, de asemenea, tratate cu succes, dar pot necesita un tratament mai amplu. Un astfel de tratament poate include curățarea în profunzime a suprafețelor rădăcinii dentare de sub gingii, medicamente prescrise pentru a fi luate pe cale orală sau plasate direct sub gingii și, uneori, intervenții chirurgicale corective.