Abdominoplastia | Med Turkish

ABDOMINOPLASTIE

Abdomenoplastia este o procedură chirurgicală care implică îndepărtarea depozitelor de grăsime mare şi a pielii în exces din partea din faţă a regiunii abdominale şi strângerea muşchilor abdominali. Vergeturile pot fi văzute de obicei după schimbări rapide în greutate şi în timpul sarcinii. Scopul abdominoplastiei este de a elimina vergeturile, de a îndepărta grăsimea abdominală în exces, şi de a se asigura că regiunea abdominală îşi recâştigă înfăţişarea ideală după operaţie. Timpul operaţiei de abdominoplastie este de obicei între 2 şi 4 ore. Cusăturile pacientului operat sunt îndepărtate la 10 până la 15 zile după operaţie, în funcţie de procesul de recuperare. Pacienţii pot fi externaţi după ce stau sub supraveghere la spital peste noapte, şi apoi se pot întoarce la muncă după 2 până la 4 săptămâni. Chirurgii noştri recomandă purtarea unui corset şi evitarea exerciţiilor fizice pentru o anumită perioadă de timp după abdominoplastie. Abdominoplastia va lăsa o cicatrice uşoară. Nu va pune vreo problemă pentru că cicatricea va deveni neclară peste timp, iar poziţia cicatricilor chirurgicale se va determina în concordanţă cu modelul de lenjerie preferat.

Pentru cine se face abdominoplastia?

Abdominoplastia totală se face pe oameni, care s-au confruntat cu schimbări în greutate excesive sau au născut. Dacă există piele foarte multă deasupra buricului, şi dacă un pliu va apărea sub buric când pacientul stă, într-o măsură în care o poate apuca, el / ea este considerat a fi candidatul potrivit pentru abdominoplastie. Persoanele obeze non-morbide, cei care nu pot arde depozitele de grăsime abdominale foarte mari în ciuda dietelor şi exerciţiilor fizice,cei care au piele lăsată, laxitatea pielii, şi vergeturile datorate sarcinii, şi cei care au depozite de grăsimi foarte mari în regiunea abdominală deşi mărimile corpurilor sunt în proporţii estetice acceptabile, sunt candidaţii potriviţi pentru abdominoplastie. Oamenii fără probleme de sănătate, care constituie o piedică pentru abdominoplastie, pot avea uşor acest procedeu chirurgical. Dacă persoana nu are piele în exces, dacă el / ea are doar puţină grăsime în exces, şi dacă peretele abdominal s-a eliberat după naştere şi după schimbarea în greutate, abdominoplastia endoscopică este preferată. Dacă pielea în exces şi acumularea de grăsimi sunt numai în abdomenul inferior, se face mini abdominoplastie.

Ce este necesar să facem înainte de abdominoplastie?

Ca la toate operaţiile,noi trebuie să fim atenţi la anumite lucruri înainte de abdominoplastie. Renunţarea la fumat este primul lucru de făcut în această privinţă. Acest lucru este din cauză că  fumatul încetineşte circulaţia sângelui, şi prelungeşte perioada de vindecare a rănilor chirurgicale. În ultima săptămână de înaintea operaţiei, este necesară încetarea din a lua diluanţi de sânge şi medicamente, care afectează anestezia. Este importantă planificarea operaţiei luând în considerare perioada de menstruaţie, pentru a fi siguri că data operaţiei nu va coincide cu ea.

Voi simţi durere în timpul abdominoplastiei?

Abdominoplastia nu este o procedură chirurgicală dureroasă. Abdominoplastia are loc sub anestezie locală care are un efect de durată asupra tuturor tăieturilor şi peretelui abdominal. Astfel, pacienţii nu vor simţi dureri nici după operaţie. Chiar dacă vor simţi nişte dureri în următoarea zi după operaţie, va fi din cauza tensiunii create de abdominoplastie. Durerea va fi mai ușoară la abdominoplastia endoscopică şi mini .

Prin ce voi trece după abdominoplastie?

După abdominoplastie, pacienţii categoric poartă şosete de compresie şi corset abdominal. În plus, se aplică o sondă urinară şi un canal chirurgical. Pacienţii pot să mănânce şi să meargă la câteva ore după operaţie. În prima zi, pacienţii trebuie să meargă aplecaţi înainte pentru a proteja cusăturile de efort. Dacă cusăturile rămân sub piele după operaţie, nu e nevoie de îndepărtarea acestora. Pacienţii se pot întoarce la viaţa normală după o săptămână, şi pot începe să facă exerciţii fizice după trei săptămâni.

Voi recidiva la condiţia mea de dinainte de operație?

Abdominoplastia oferă soluţii permanente la problemele din acest domeniu. Se pot observa unele pierderi la schimbarea în greutate excesivă după operaţie şi sarcină. Totuşi, pacientul nu revine la forma lui / ei de dinainte. Pacienţii nu întâlnesc nicio problemă cât timp urmăresc greutatea lor şi mănâncă echilibrat după abdominoplastie.