Chirurgia Estetică in Turcia | Liposucția | Med Turkish

LIPOSUCŢIA

Liposucţia, numită și îndepărtarea grăsimilor, este o procedură estetică chirurgicală care a avut loc pentru prima dată în 1980 şi continuă să aibă loc de atunci încoace. Liposucţia este o procedură chirurgicală care are loc pentru regularizarea distribuţiei neechilibrate a grăsimilor din corp. Procedura nu este destinată pentru a permite pacientului să piardă în greutate, ci pentru a îndepărta depozitele de grăsimi persistente, care nu răspund la eforturi pacientului ce a respectat toate dietele şi exerciţiile fizice recomandate. Durata liposucţiei depinde de problemă si poate fi 15-20 de minute sau 1-2 ore. Liposucţia prezintă cele mai bune rezultatelela cei cu o greutate normală sau cei care sunt puţin supraponderali, dar care au o distribuție greșită a depozitelor de grăsimi regionale. Din cauza factorilor hormonali şi genetici, depozitele de grăsimi se regăsesc în  regiuni diferite  la bărbaţi şi la femei. Se află în zona abdomenului, în regiunea şoldului şi a coapsei la femei, şi în jurul abdomenului la bărbaţi. Aceste regiuni pot fi reduse prin pierderea în greutate făcând exerciţii şi ținând diete. Totuşi, dacă nicio schimbare importantă nu are loc în aceste regiuni cu ajutorul exerciţiilor fizice şi dieta singurul mod de a scăpa de depozitele de grăsimi mari în aceste regiuni este liposucţia. Liposucţia este aplicată nu doar abdomenului, spatelui inferior, şi regiunii şoldului, dar de asemenea gâtului, regiunii de sub bărbie, sânilor, braţelor, picioarelor şi zone din jurul genunchiului.

Poate oricine să beneficieze de liposucţie?

Candidaţii cei mai buni pentru liposucţie sunt cei care au aşteptări reale, pot să gândească sănătos şi pot fi fericiţi cu rezultatele procedurii. Candidaţii pentru liposucţie ar trebui să aibă peste 18 ani. Aceasta este vârsta limită determinată pe baza motivelor legale. Chirurgii noştri vă pot oferi suportul necesar în această privinţă. Pe scurt, orice persoană sănătoasă, care nu poate să scape de depozitele de grăsimi mari chiar dacă urmează o dietă sănătoasă şi face exerciţii fizice în mod regulat poate beneficia de liposucţie.

Pot avea vreun risc procedurile de liposucţie?

Liposucţia este o procedură chirurgicală de nădejde şi nu cauzează riscuri majore sau complicaţii. Ea presupune doar câteva riscuri pe care orice procedură chirurgicală le include , precum leziuni ale nervilor, infecţia, sângerarea, sau ulceraţia pielei. Totuşi, posibilitatea ca acestea să aibă loc este aproape zero.

Voi simţi durere după operaţia de liposucţie?

Anestezii locale sunt administrate şi infiltraţii au loc înainte de operaţia de liposucţie. Astfel, posibilitatea de a simţi durere este foarte mică, în comparaţie cu alte proceduri chirurgicale. Chiar dacă simţi o durere slabă, ea poate fi controlată imediat cu ajutorul analzeicilor zilnice.

Câtă grăsime pot să înlătur prin liposucţie?

Cantitatea de grăsime îndepărtată prin liposucţie este determinată de gravitatea problemei, şi de vârsta şi starea de sănătate a persoanei. În liposucţie, uneori chiar 300-500 de grame de grăsimi îndepărtate pot da rezultate efeciente, dar la unii oameni, cantitatea ar trebui să fie până la 12 litri. Cantitatea medie de îndepărtare a grăsimii este aproximativ între 5 şi 10 litri. Este posibil să îndepărtezi 2 – 3 litri de grăsime din regiunea abdomenului, 4 litri de grăsime din fese, şi 3 litri din regiunea spatelui inferior. Fluidul pierdut în timpul îndepărtării grăsimii ar trebui să fie compensat intravenos.

Cât timp durează să te refaci după liposucţie?

Liposucţia nu este o procedură chirurgicală care afectează viaţa zilnică pe o perioadă mai lungă. După ce stai la spital o zi, va trebui să porţi corsetul recomandat de medic în mod regulat pentru o perioadă de o lună. După acest proces, te poți întoarce ușor la viaţa ta normală. Pentru că mici tăieturi se vor face prin operaţia de liposucţie, nu vei simţi nicio durere. Astfel de tăieturi se vindecă complet sau dispar într-un moment neperceptibil. Altfel spus, operaţia nu va lăsa vreo urmă pe corpul tău.