Operația de micșorare de sâni la bărbați | Med Turkish

GINECOMASTIA

Mărirea sânilor la bărbaţi se numeşte ginecomastie. Aceasta este de fapt o condiţie obişnuită. Cauzele măririi sânilor  sunt problemele hormonale, pubertatea, bolile glandei tiroide, tulburări hepatice, vârsta înaintată, folosirea în exces a alcoolului şi folosirea unor  anumite medicamente. Ţesutul mamar masculin nu este diferit de ţesutul mamar feminin. Are glande de sinteză a laptelui, canale, şi ţesut adipos. Ginecomastia văzută la bărbaţi, numită  și mărirea sânilor, se desfăşoară în diferite moduri. Poate apărea din cauza unei creşteri numai a ţesutului mamar, numai a ţesutului adipos, sau atât a ţesutului  mamar cât şi ţesutului adipos. La majoritatea pacienţilor pentru ginecomastie, mărirea sânilor are loc când nu există niciun motiv. Mărirea sânilor nu este dureroasă din punct de vedere al sănătăţii. Totuşi, este un lucru care cauzează probleme sociale şi psihologice la bărbaţi. În special dacă pacientul este un adolescent, această problemă îl va face să sufere. Prin urmare, trebuie intervenit imediat şi starea psihologică a persoanei trebuie să fie ținută sub control.

Necesită mărirea sânilor la bărbaţi o operaţie?

Dacă această condiţie apare ca rezultat al unei boli, şi dacă nu eşti la pubertate, o intervenţie chirurgicală va fi necesară. Ginecomastia cauzează de obicei condiţii inconfortabile  din punct de vedere estetic şi probleme psihologice. Prin urmare, dacă nu este posibil ca pacientul să aibă o operaţie de ginecomastie, el aste sfătuit să poarte cămăşi de compresie pentru ginecomastie. Cămăşile de compresie pentru ginecomastie, precum corsetele purtate de femei, ascund excesul volumului sânilor.

Există vreo limită de vârstă pentru operaţia de ginecomastie?

Nu există nicio limită de vârstă pentru operaţia de ginecomastie. Totuşi, dacă pacientul este la pubertate, prima dată noi îl sfătuim să aştepte până la sfârşitul pubertăţii. Aceasta este pentru că mărirea sânilor apărută în pubertate s-a observant că dispare spontan după această perioadă. Această procedură chirurgicală se poate efectua cu uşurinţă după încheierea pubertăţii. Mai întâi, persoana trebuie instruită în a efectua testul necesar, iar apoi o operaţie de ginecomastie trebuie executată fără întârziere. Astfel, mărirea sânilor va fi prevenită înainte ca problemele psihologice să apară.

Va lăsa ginecomastia o urmă pe corp?

Dacă cauza măririi sânilor este creşterea cantităţii de grăsime în regiune, problema poate fi rezolvată cu liposucţia. Deoarece liposucţia se desfăşoară prin deschiderea unor găuri mici, nu va lăsa nicio urmă. Totuşi, dacă mărirea sânilor este cauzată de creşterea ţesutului glandei mamare, mai multe ţesuturi vor fi îndepărtate printr-o tăietură făcută sub sfârc. Dacă tăietura se va face sub aria de culoare închisă, urma nu va fi observată şi va deveni imperceptibilă de-a lungul timpului.

Cât timp durează operaţia de ginecomastie? Voi simţi o durere intensă postoperatorie?

Operaţia de ginecomastie, cunsocută și ca operaţia de reducere a sânilor, se efectuează sub anestezia de sedare sau anestezia generală. După operaţiile efectuate de preferinţă sub anestezie de sedare, pacienţii pot pleca acasă în aceaşi zi. Timpul de operare a ginecomastiei este de la o jumătate de oră la o oră, în funcţie de mărimea sânilor şi metoda folosită. Cu ajutorul anestezicelor injectate sub ţesuturi, nu va exista nicio durere. Totuşi, poţi simţi o durere slabă după câteva zile, dar aceasta este foarte normală. De obicei doctorii sfătuiesc pacienţii să poarte un corset pentru aproximativ o lună după operaţia de ginecomastie, cu intenţia de a permite ţesuturilor mamare să adere mai bine la noul lor loc, şi de asemenea, să strângă acea zonă.

Va fi rezultatul operaţiei de ginecomastie permanent? Vor creşte din nou sânii ulterior?

Pentru a atinge rezultate permanente de la operaţia de reducere a sânilor la bărbaţi, greutatea trebuie să fie menţinută. Deoarece ţesutul adipos va fi înlăturat complet din regiune, creşterea sânilor nu va mai apărea, atâta timp cât creşterea în greutate nu are loc. Pe scurt, vei scăpa complet de mărirea sânilor după operaţia de ginecomastie.