Chirurgia DIEP Flap | Reconstrucția Sânilor | Med Turkish

RECONSTRUCŢIA SÂNILOR

Reconstrucţia sânilor, cunoscută și ca repararea sânilor, este o procedură chirurgicală efectuată pentru a reda forma sânilor. După o operaţie care îndepărtează sânii ca să-i trateze sau ca să prevină cancerul, ţesuturile mamare sunt reconstruite cu ţesuturi similare prin procedura numită reconstrucţia sânilor. Majoritatea procedurilor de reconstrucţie a sânilor efectuatăe folosind ţesuturile propriului corp se fac în timpul mastectomiei ( îndepărtarea întregului sân ). Totuşi, o a doua operaţie se poate efectua pentru poziţionarea  corectă a sânilor, asigurându-se că aceștia arată naturali, şi reconstruind sânul. Reconstrucţia sânilor este o procedură foarte dificilă şi complexă. Dacă, în special, procedura s-ar efectua după cancer, ar fi  bine să fie evaluată situaţia pacientei împreună cu o echipă de specialişti compusă din chirurgul de sâni şi chirurgul estetician, pentru a se lua decizia cea mai bună, cu rezultatul cel mai bun. Operaţiunea tratamentului de reconstrucţie a sânilor este divizată în două. Prima este procedura care implică folosirea propriului ţesut al pacientului, şi a doua este procedura care implică folosirea implanturilor. Ce metodă se va folosi este determinată de decizia comună a chirurgului şi pacientei.

Care este timpul de operare şi vârsta adecvată operaţiei de reconstrucţie a sânilor?

Timpul de operare a reducerii sânilor de obicei este între 1 şi 5 ore. Acesta variază în funcţie de tehnica folosită. Nu există o anumită categorie de vârstă adecvată pentru operaţie. Altfel spus, această procedură chirurgicală se poate efectua pe oricine are nevoie indiferent de vârstă. Timpul de spitalizare variază de asemenea în funcţie de domeniul operaţiei. Dacă va fi o operaţie simplă de amplasare a implantului poate fi o operaţie de o zi. Totuşi există posibilitatea să dureze până la o lună în cazul unei operaţiuni mai complexe.

 Sunt un candidat potrivit pentru reconstrucţia sânilor?

Reconstrucţia sânilor este o procedură care se poate efectua pe oricine a suferit mastecomie. Totuşi, ţesutul canceros trebuie să fie eliminat complet în timpul îndepărtării sânilor din cauza cancerului. Reconstrucţia sânilor ar fi mai adecvată pentru asemenea paciente. Ca la toate operaţiile, există factori de luat în considerare înainte de operaţia de reconstrucţie a sânilor. Pacienta  trebuie să facă toate testele necesare, să aibă grijă la obiceiurile de fumat, de mâncat şi de băut, şi să îl informeze pe doctor despre medicamentele folosite în mod regulat.

Cum se desfăşoară operaţia de reconstrucţie a sânilor?

Există două metode preferate de obicei pentru operaţia de reconstrucţie a sânilor. Prima metodă implică folosirea unui implant care conţine gel, sare amară, sau combinarea acestora. Cealaltă metodă implică refacerea formei sânului folosind ţesuturi moi luate de la paciente.

Sânul meu a fost îndepărtat chirurgical cu mulţi ani în urmă. Mai pot face o operaţie de reconstruire a sânilor?

Da, desigur că poţi face încă operaţia de reconstruire a sânilor. Aceasta este o procedură chirurgicală care se poate efectua în orice perioadă a vieţii unui adult sănătos. Reconstrucţia sânilor se poate executa chiar în timpul îndepărtării chirurgicale a sânilor, cât timp este potrivită de asemenea în chirurgia generală.

Pot să-mi revin imediat după operaţia de reconstrucţie a sânilor?

Procesul de recuperare va varia de asemenea, în funcţie de tehnicile folosite la operaţia de reconstrucţie a sânilor. Procesul de recuperare postoperatorie durează de obicei de la 4 până la 6 săptămâni. Procesul de recuperare durează mai mult la operaţia de reconstrucţie a sânilor implicând folosirea propriilor ţesuturi ale pacientei. Vei simţi dureri postoperatorii pentru câteva zile, dar asta este foarte normal.