Reducerea sânilor (operație de micșorare a sânilor) | Med Turkish

REDUCEREA SÂNILOR

Reducerea sânilor este o procedură chirurgicală necesară în condiţiile în care sânii sunt mai mari decât normali, ca rezultat al sarcinii, greutăţii în plus, şi alăptării. Mărimea sânilor nu este doar o problemă estetică ci şi o cauză a problemelor de sănătate severe, deoarece poate duce la durere de spate, durere de gât, durere de umăr, activităţi fizice restrictive, erupţii sub sâni, incapacitatea de a folosi hainele dorite, sau caneluri pe umeri, de la bretelele sutienului. Ţesutul sânului în exces, grăsimea, şi pielea care face sânul mare sunt îndepărtate tocmai pentru a elimina astfel de  probleme ale oamenilor care se simt inconfortabili cu aceste condiţii.  Apoi sânii sunt mai bine proporţionaţi cu corpul pacientului. Poţi avea sâni de diferite mărimi. Tehnici de operare diferită pot fi folosite în operaţiunile de reducere a sânului pentru a avea o simetrie între sâni. Înainte de a începe operaţia de reducere a sânului, sunt calculate înălţimea pacientei şi greutatea ei, şi apoi  sunt create în concordanţă pansamentele noilor sâni. Ulterioir, ţesutul sânului în exces şi pielea în exces sunt înlăturate în timp ce pacienta este sub anestezie generală. Operaţia de reducere a sânului durează aproximativ două până la patru ore. Chiar dacă pacienta simte o durere uşoară când îşi mişcă braţele în prima zi postoperatorie, ele sunt dureri temporare. Cusăturile sunt înlăturate la două săptămâni după operaţie, şi pacientele se pot întoarce la muncă la sfârşitul acestei perioade.

Care sunt punctele de luat în considerare înainte de operaţia de reducere a sânilor?

Mai întâi, trebuie să ai o scanare a sânului ultrasonoră înainte de operaţia de reducere a sânului. Apoi nu trebuie să iei aspirină, diluanţi ai sângelui şi anumite calmante două săptămâni după operaţie. Este important  să eviţi folosirea diluanţilor de sânge precum vitamina E, ceai verde, ginseng, ceaiuri cu ierburi, şi seminţe de in. De asemenea, este sfătuit să nu mai fumezi o săptămână înainte de operaţie. Altfel, vindecarea rănilor ia timp.

Lasă operaţia de reducere a sânului o urmă pe corp?

Reducerea sânului, precum multe proceduri chirurgicale, lasă urme mici. Operaţia de reducere a sânilor lasă o urmă în formă de T inversat. Urma care rămâne în jurul areolei nu va fi observabilă pentru că va fi localizată în aria de schimbare a culorii. Urma care rămâne sub sân va deveni vizibilă cu greu, subţire şi cu linii nesemnificative.

Mă împiedică operația de reducere a sânilor să alăptez?

Cu tehnicile de astăzi, o mamă care alăptează este mai probabil să poată face acest lucru după operaţia de reducere a sânilor. La operaţia de reducere a sânilor, porţiuni ale glandei mamare sunt înlăturate (în mod particular la femeile cu sâni mari ). Totuşi, înlăturarea unei părţi din glanda mamară nu cauzează nicio schimbare în funcţia de alăptare. Dacă ai o operaţie de  reducere a sânului după perioada postpartum, poţi s-o ai cu uşurinţă cel puţin la 6 luni după sfârşitul perioadei de alăptare.

Ce voi experimenta după reducerea sânilor?

Operaţia de reducere a sânilor nu este foarte dureroasă. În urma operaţiei de reducere a sânilor, pacienta poate să plece acasă după ce stă în spital peste noapte pentru control. Atâta timp cât pacienta nu va simţi vreo durere după operaţia de reducere a sânilor, va trece de această perioadă foarte comfortabil. Ca la toate operaţiile de sân, canale chirurgicale sunt amplasate la operaţia de reducere a sânilor de asemenea. Canalele chirurgicale vor fi îndepărtate după 24 ore. Pacienta este instruită să poarte o bandă şi un sutien atletic de asemenea pentru o perioadă de o săptămână după operaţie. Deoarece cusăturile auto-dizolvante ce rămân sub piele sunt folosite în operaţie, acestea nu trebuie înlăturate. După ce odihnește aproximativ o săptămână, pacienta se poate întoarce la muncă cu uşurinţă. Pacienta trebuie să fie atentă la mişcările braţului, şi nu trebuie să ridice lucruri foarte grele pentru o anumită perioadă de timp după operaţie.

Va fi permanent rezultatul oparaţiei de reducere a sânilor?

Rezultatele operaţiei de reducere a sânilor vor fi rezultate ce durează o viaţă. Noua înfăţişare a sânilor, mai bine proporţionaţi cu corpul, va induce de asemenea încrederea în sine. Vei scăpa de asemenea de condiţiile dureroase suferite înainte de operaţie. Totuşi, este necesar sa rămâi atentă la folosirea tutunului şi alcoolului, calitatea pielii, factorii genetici, exerciţiile fizice și consumul de apă pentru eficiență în proces.