Ridicarea naturală a sânilor (Mastopexie) | Med Turkish

RIDICAREA SÂNILOR ( MASTOPEXIE )

Ridicarea sânilor, numită mastopexie este o procedură chirurgicală efectuată ca să ridice sânii lăsaţi, făcându-i astfel să arate frumos din punct de vedere estetic, să facă părţile corpului armonioase unele cu altele și să ofere simetrie cu aspect natural. Ridicarea sânilor este o procedură chirurgicală care poate fi efectuată pe toate femeile, care au sâni lăsaţi, indiferent dacă dau acestea dau naștere sau nu. Sânii lăsaţi pot fi cauzaţi de motive structural, dar pot fi întâlniți de asemenea în cazuri de acumulare şi pierdere în greutate, în perioada postpartum, şi din cauza efectului îmbătrânirii. Ca să poţi înţelege dacă ai sau nu sâni lăsaţi, primul pas este să stai în faţa oglinzii şi să evaluezi poziţia sfârcurilor sânilor tăi şi pliurile inframamare. Lăsarea sânilor numită ptoză mamară se clasifică de obicei în patru grupe. Aceste 4 grupe sunt ptoza slabă, ptoza moderată, ptoza avansată, şi pseudoptoza. Dacă sfârcurile sunt la nivelul pliurilor inframamare şi aproximativ 1 cm dedesubt, condiţia este numită ptoza slabă. Dacă sfârcurile sunt localizate 1 – 3 cm sub pliul inframamar, condiţia se numeşte ptoză moderată. Dacă sfârcurile sunt localizate  peste 3 cm sub pliul inframamar, condiţia se numeşte ptoză avansată. Dacă sfârcul este localizat deasupra pliului inframamar, în timp ce jumătatea inferioară a sânului se lasă sub pliu, condiţia se numeşte pseudoptoză.

Când e necesară operaţia de ridicare a sânilor?

Dacă lăsarea sânilor se vede din cauza unor factori precum sarcina, alăptarea, schimbarea de greutate instantă, şi îmbătrânirea, dacă poziţia sfârcului şi areola ( ţesutul din jur ) este prea joasă la sân; şi dacă doctorul crede că sânii pot fi remodelați cum doreşti numai folosind implanturile, poți apela la ridicarea sânilor.

Cum este efectuată o operaţie de ridicare a sânilor?

Operaţia de ridicare a sânilor se poate efectua cu multe tehnici diferite. În prima noastră tehnică, o tăietură în formă de T inversat se face în jurul areolei, iar tăietura se extinde în jos pe verticală de la areolă, şi continuă pe orizontală prin pliul inframamar. Tehnica se foloseşte de obicei la paciente cu ptoză mamară avansată. În a doua noastră tehnică, o tăietură în formă de acadea se face, care se întinde pe verticală de la areolă la pliul inframamar. Această tehnică se foloseşte de obicei la paciente cu ptoză mamară moderată. La pacientele cu ptoză mamară slabă, o tăietură se face numai în jurul areolei. La toate tehnicele, mai întâi ţesutul din jurul sfârcului se eliberează. Apoi partea in exces a ţesuturilor din jurul sânului se îndepărtează, şi sânul este remodelat. După procesul de remodelare, sfârcurile pot fi cusute la poziţia ideală.

Cât timp durează refacerea după operaţia de ridicare a sânilor?

Când bandajele de pe corp sunt îndepărtate după operaţia de ridicare a sânilor, sânii pot apărea umflaţi. Încreţituri sau deformări se pot observa la locul tăierii sub sâni. Aceste efecte ale operaţiei dispar într-o lună. Nu vei simţi dureri mari după operaţie. Totuşi, umflături şi vânătăi pot apărea uneori la sâni. Ele dispar după o perioadă scurtă. Eşti sfătuită să foloseşti bandaje amplasate pe sâni pentru 3 zile după operaţie. La sfârşitul acestei perioade, poţi purta un sutien atletic , în formă de tricou înjumătăţit. O lună după operaţie, poţi începe să faci activităţi de înot şi exerciţii care implică braţele. Atâta timp cât cusăturile auto dizolvante se folosesc în operaţiile de ridicare a sânilor, nu trebuie să îndepărtezi cusăturile după operaţie. O perioadă de 6 luni până la 1 an este necesară pentru recuperarea tuturor efectelor, finalizarea procesului de remodelare, îmbunătăţirea pierderii senzaţiei după operaţia de ridicare a sânilor.

Pot să fiu însărcinată şi să-mi alăptez copilul după operaţia de ridicare a sânilor?

Glandele de lapte şi canalele de lapte sunt protejate în timpul operaţiei de ridicare a sânilor. În mod tehnic, abilitatea de a alăpta şi senzaţia sânului sunt foarte bine protejate în linie cu procedurile.

La cât timp după ce nasc pot să fac operaţie de ridicare a sânilor?

Poţi să faci o operaţie de ridicare a sânulilor la sfârşitul perioadei de alăptare, aproximativ 6 luni după ce sânii devin complet uscaţi. Dacă nu poţi aştepta până la sfârşitul acestei perioade, există riscul să ai imflamaţii şi cusăturile tale să se desfacă. Asemenea caz determină formarea unei urme pe sâni.