Botox ( botulinum toxin ) Treatment Turkey | Med Turkish

BOTOX

Botoxul a fost folosit pentru prima dată ca medicament, în tratamentul multor boli din lume precum strabismul. În consecinţă, s-a observat că liniile din acele arii au dispărut. Apoi, botoxul a devenit o metodă preferată în câmpul esteticii şi al frumuseţii. Botoxul este un medicament ce conţine toxină botulinică. Injecţia cu botox este o procedură efectuată pentru a lumina sau a elimina complet semnele de îmbătrânire sau ridurile. Botoxul este eficient în toate liniile cauzate de expresiile faciale. Aceasta este o procedură foarte uşoară care implică injecţia intramusculară cu formula botox cu ace foarte subţiri. Botoxul perturbă comunicarea dintre nervi şi muşchi. Astfel, muşchiul nu se mai contractează un timp, şi ca un rezultat, liniile cauzate de expresiile faciale se luminează. Procedura botox se foloseşte în general la toate persoanele între 25 şi 65 ani. Injecţiile cu botox încep să-şi facă efectul în 4-7 zile; iar rezultatul dorit se obţine în 10-15 zile. De asemenea, botoxul previne formarea a noi riduri.

Care sunt candidaţii potriviţi pentru injecţia cu botox?

Injecţia cu botox este o procedură care se poate efectua pe oricine vrea să-şi elimine ridurile şi liniile cauzate de expresiile faciale. Colţurile căzute ale gurii şi ale sprâncenelor, cauzate de îmbătrânire, sunt ridicate, iar pielea este întinsă cu această procedură. Astfel, pielea arată mai tânără.

Care sunt ariile de aplicare a injecţiei cu botox?

Suprafeţele potrivite pentru procedura botox sunt fruntea, buza superioară, suprafeţele conturului ochilor şi gâtului. După procedura botox, liniile frunţii, ridurile de pe pleoape, picioarele de cioară sau pliurile de pe gât se micşorează. În afară de acestea, procedura botox se poate efectua de asemenea pe regiunea de sub braţ şi palme pentru tratarea transpiraţiei excesive.

Cum se face injecţia cu botox? Voi simți dureri?

Înainte de injecţia cu botox, se aplică o cremă analgezică regiunii, şi apoi procedura se completează folosind ace subţiri. Dacă procedura se face în acest mod, persoana nu va simţi multă durere. Poţi să te întorci la viaţa ta zilnică şi la muncă imediat după procedură. Pentru că medicamentul îşi face efectul în 3-5 zile, oamenii din jur vor observa că te-ai tratat.

Este injecţia cu botox o procedură sigură?

Toxina botulinică, numită injecţie cu botox, este o procedură efectuată în toată lumea din anii 1980. Botoxul folosit ca medicament cu aporbarea FDA, afectează numai suprafaţa muşchiului unde este injectat. Procedura botox executată mai mult din motive estetice se efectuează de asemenea pentru tratamentul transpiraţiei excesive ( hiperhidrosie ).

Care sunt punctele de luat în considerare după injecţia cu botox?

Pacienţii sunt instruiţi să evite să stea în poziţie culcat pentru cel puţin 4 ore după injecţia cu botox. Pacienţii vor trebui să se întindă în decubit dorsal, cu capul pe o pernă înaltă, pentru reducerea posibilei umflături. Pacienta nu trebuie să înoate în piscină şi să se macheze pentru câteva zile, deoarece există riscul infecţiei.