Chirurgie plastică a pleoapelor( blefaroplastie ) | Med Turkish

CHIRURGIA PLASTICĂ A PLEOAPEI

Estetica pleoapei, numită blefaroplastie, este o procedură  chirurgicală estetică ce are loc la pleoape, pentru a îngusta aria de contur a ochiului. De obicei aceasta are loc după 35-40 ani, când îndoituri, pungi sub ochi, şi cute apar în pleoapele de sus. Acestea fac ca o persoană să arate tristă şi obosită.  Pentru a evita o astfel de înfăţişare, pielea în exces a pleoapelor este îndepărtată. Prin aceste mijloace, persoana va avea o înfăţişare mai tânără şi mai plină de viaţă.  Operaţiile de blefaroplastie sunt necesare de obicei după vârsta de 35 ani. Procedurile estetice presupun câteva riscuri chirurgicale. Din motive ereditare, unii oameni prezintă probleme deranjante la pleoape de la o vârstă tânără. La astfel de oameni, blefaroplastia poate avea loc mai devreme. Înainte de blefaroplastie, poziţia sprâncenei necesită examinare la timpul potrivit. Dacă persoana are sprâncene căzute, o operaţie de ridicare a sprâncenei  trebuie inclusă ca procedură adițională.

Poate blefaroplastia să fie făcută de oricine?

Pentru că pielea pleoapei este cea mai subţire piele din corp, este de asemenea suprafaţa care se cutează cel mai uşor. Deşi este posibil să corectezi temporar aceste cute, văzute în aria de contur a ochiului, cu injectiii botox, blefaroplastia ar trebui categoric să aibă loc ca soluţie permanentă. Blefaroplastia este o procedură chirurgicală care poate fi făcută de oricine, la orice vârstă, atâta timp câ există cute şi deformaţii.

Lasă blefaroplastia o urmă pe pleoapă?

În timpul blefaroplastiei, ţesutul în exces al pleoapei superioare este modificat printr-o metodă simplă, iar apoi cusăturile sunt amplasate la dunga pleoapei naturale care deja se află la suprafaţă. În mod similar, dacă există un ţesut suplimentar în pleoapa inferioară, o tăietură este făcută chiar sub gene, ţesutul adipos este îndepărtat, iar apoi pleoapa inferioară este închisă. Pe scurt, această linie rezultată din operaţie nu va fi vizibilă întrucât va rămânea chiar sub gene.

Voi face o blefaroplastie. Cât timp durează operaţia?

Blefaroplastia este o simplă procedură chirurgicală ce are loc sub efectul anesteziei sau sedării. Blefaroplastia superioară durează o jumătate de oră, pe când blefaroplastia inferioară durează de obicei o oră. Operaţiile de blefaroplastie superioară şi inferioară pot avea loc în acelaşi timp. În asemenea cazuri operaţia ține aproximativ o oră și jumătate.

Mă voi putea întoarce la viaţa mea normală imediat după blefaroplastie?

Pentru că blefaroplastia este o procedură chirurgicală simplă, pacienţii pot fi eliberaţi în aceeaşi zi. În următoarea zi după operaţie, pacientul va putea uşor să se uite la televizor şi să citească cărţi. Cusăturile de pe pleoapă vor fi îndepărtate în prima săptămână după operație. Pe scurt, pacientul își va putea relua viaţa normală imediat după operaţie.

Care sunt punctele pe care ar trebui să le iau în considerare după blefaroplastie?

După blefaroplastie, vei purta plasturi subţiri și scurţi în locul operaţiei. Totuşi, nu e nevoie să închizi ochii. Este indicat să dormi cu capul pe o pernă înaltă după operaţie. Deoarece blefaroplastia este o procedură chirurgicală uşoară , te poți întoarce la o viaţa normală după o perioadă de odihnă de 1 sau 2 zile.