Chirurgia de corectare a urechilor (Ear Pinning Surgery) | Med Turkish

OTOPLASTIE

Deformările care neceistă chirurgia plastică a urechii pot fi observate la ureche. În urechea proeminentă, urechile exterioare ( auricule ) sunt poziţionate pe partea capului la un unghi mai mare decât normal. Altfel spus, ele se curbează anormal în faţă şi arată proeminent. Asemenea condiţii duc la probleme psihosociale, comportamentale şi emoţionale, în special la copii. Otoplastia implică doar urechea externă. Otoplastia este o procedură chirurgicală care se poate face foarte sigur. Deci, nu va determina probleme de auz. Cât timp creşterea urechii este desfăşurată până la 5 – 6 ani, este recomandat să efectuaţi otoplastia la vârstele acestea, pentru a corecta urechea. Otoplastia ( chirurgia urechii proeminente ) este efectuată sub anestezie generală la copii.  La pacienţii mai bătrâni, poate fi executată de asemenea folosind anestezia locală pentru a amorţi urechea, fără anestezie generală. Pentru că otoplastia este facută din spatele urechii, nu lasă nicio urmă.

Care este cea mai  potrivită vârstă pentru otoplastie?

Otoplastia este o procedură care poate fi făcută la toate vârstele. Totuşi, cea mai potrivită vârstă pentru această procedură chirurgicală este cea preșcolară, deoarece copiii care merg la şcoală cu urechi proeminente vor auzi păreri negative de la prietenii lor, care le vor afecta starea mentală. De aceea, această situaţie ar trebui explicată copilului înainte de otoplastie. Într-un fel el / ea poate să înţeleagă, iar procedura chirurgicală ar trebui să fie efectuată cu acordul lui / ei. Această procedură se va efectua doar cu permisiunea copilului.

Care sunt punctele care ar trebui să fie luate în considerare înainte de otoplastie?

Ca la toate operațiile chirurgicale, consumul de aspirină și fumatul sunt de evitat cu 2 – 3 săptămâni înainte de operaţie. În ultima săptămână înainte de operaţie, utilizarea diluanţilor de sânge şi alte substanţe similare trebuie oprită.

Lasă otoplastia vreo urmă pe ureche?

După oparaţie, este destul de normal să vezi o linie subţire,albă în spatele urechei. Pentru că această linie subţire rămâne în spatele urechei, nu se va putea vedea din spate. Din moment ce cusăturile autodizolvabile sunt folosite în procedură, nu este nevoie să îndepărtezi cusăturile, şi nicio urmă nu va rămâne post-operaţie.

Voi simţi durere în timpul otoplastiei?

Dacă operaţia de otoplastie se va face sub efectul anesteziei generale, nu vei simți nicio durere. Chiar dacă aceasta va avea loc sub efectul anesteziei locale, vei simţi doar durerea injecţiei anestezice. În esență, nu vei simţi nicio durere în timpul operaţiei. După operaţie, nu va exista durere pentru aproximativ 12 ore datorită anestezicilor. În urma acestei etape, pot apărea dureri ușoare.

Ce va trebui să fac după otoplastie? Va fi necesar să port o bentiţă?

După operaţia de otoplastie, capul este înfăşurat cu un bandaj elastic. Ulterior, pacienţii sunt externaţi. După două zile de la operație, bandajele sunt eliminate, rana este examinată, iar apoi pacientul poartă o bentiţă ca să acopere urechile. Bentiţa va proteja pacientul. Pacienţii pot să facă uşor un duş după două zile de la operaţie. Bentiţa ar trebui să fie purtată regulat pentru o săptămână. În următoarea zi de la operaţie, pacientul se poate întoarce la muncă. Pacientul ar trebui să fie atent la protecţia urechilor de la impacturi mecanice externe pentru primele trei săptămâni după operaţie.