Liftingul gâtului prin chirurgie plastică | Med Turkish

RIDICAREA GÂTULUI

Liftingul gâtului este o procedură chirurgicală care sprijină întinerirea feţei prin corectarea pielii lăsate şi ridate a feţei şi a gâtului. Semnele de îmbătrânire apar în pielea slăbită şi crăpată de pe gât, ca în alte părţi ale corpului. Dacă pielea lăsată şi ridată este vizibilă pe gâtul tău, o intervenţie imediată va da cel mai bun rezultat. Liftingul gâtului este destinat strângerii pieleii prin suspendarea pielii lăsate şi slăbite de pe gât  la poziţii apropiate , şi îndepărtarea părţii sale în exces. Liftingul gâtului este o procedură chirurgicală ce poate avea loc sub anestezie locală sau generală. Pacientul poate să fie externat imediat după operaţie întrucât acesta nu va simți nicio durere şi nu va întâmpina vreo problemă. După operaţie, cusăturile sunt înlăturate după 5 până la 7 zile, iar apoi pacientul se poate întoarce la viaţă normală şi la muncă.

Există vreo limită de vârstă pentru liftingul gâtului?

Procedurile de lifting a gâtului au loc de obicei împreună cu operațiile de lifting facial. Totuşi, această procedură poate avea loc de asemenea singură, pentru pacienţii care nu au pielea lăsată pe faţă, ci doar pe gât. Dacă o persoană are stive pe colţul bărbiei, precum şi piele lăsată şi acumulare de grăsimi în exces pe gât, el / ea este candidatul potrivit pentru liftingul gâtului. Liftingul gâtului este o procedură chirurgicală care poate fi efectuată pe oricine suferă de această problemă, fără limită de vârstă. Totuşi, ea este executată de obicei pe pacienţi de peste 40 ani.

Care sunt paşii în chirurgia de lifting a gâtului?

Liftingul gâtului este o procedură chirurgicală efectuată sub anestezie generală. În timpul acesteia, pacientul nu simte vreo durere. Pielea pacientului este tăiată din faţa şi din spatele  lobului urechii. Pielea gâtului este eliberată şi ridurile sunt eliminate. Apoi pielea în exces este îndepărtată, gâtul este întins şi marginile sunt cusute.

Voi simţi durere în timpul liftingului gâtului? Ce voi experimenta după operaţie?

Operaţiunile de lifting a gâtului au loc de obicei sub anestezie locală sau generală. Asemenea operaţiuni durează în medie o oră. Datorită anesteziei, pacientul nu simte vreo durere. Numai o durere slabă poate fi simţită în prima zi după operaţie, din cauza efectului edemei şi încordării; totuşi ea poate fi controlată imediat cu simple calmante. Pacientul poate fi externat în aceaşi zi sau în ziua de după operaţie. După prima zi postoperatorie, pacientul poate face duş cu uşurinţă şi îşi poate continua viaţa zilnică. Umflăturile şi vânătăile dispar într-o săptămână. Cusăturile sunt îndepărtate în a 7 a zi postoperatorie.

Sunt rezultatele liftingului gâtului permanente? Va lăsa operaţiunea aceasta o urmă pe piele?

Efectul liftingului gâtului este permanent. Durează aproximativ 5 – 6 ani. Atâta timp cât procesul de îmbătrânire va continua, pielea strânsă se va slăbi într-o anumită măsură. Totuşi, nu te vei întoarce niciodată la stadiul anterior. După operaţia de lifting a gâtului, vor fi urme în faţa şi în spatele urechii. Urmele nu vor fi observabile şi vizibile din afară deoarecele ele se vor afla în zona naturală de tranziţie.

Care sunt punctele de luat în considerare înainte de operaţia de lifting a gâtului?

Dacă fumezi, este necesar să te oprești cu trei săptămâni înainte de operaţia de lifting a gâtului. Folosirea de diluanţi ai sângelui precum aspirina trebuie oprită de asemenea o săptămână înainte de operaţie. Dacă pacientul are diabet şi tensiune mare, asemenea condiţii trebuie să fie ținute sub control în perioada preoperativă.