Cancer Treatment in turkey | Oncology | Med Turkish

TRANSPLANTUL DE RINICHI

Centrele de transplant a rinichilor; cu echipajul său cel mai celebru şi doctori specialişti, şi personal sanitar specializat în îngrijirea pacientului aflat în perioada de după transplant de organ, sigură servicii la un standard internaţional. În centri noştri, unde cele mai bune rezultate sunt atinse, se evidenţiază cu succes transplantul de ficat pentru copii şi adulţi de la donator vii sau morţi. Aceste departamente sunt centre de referinţă din lume unde transplantul de organ este manevrat nu doar în operaţie ci şi cu cooperarea unităţilor de imagini, cameră de operaţie,

camera de îngrijire intensivă, camera de serviciu a pacientului aflat la pat. În Turcia, pentru că donatorii de organ nu sunt suficienţi, transplantul de la o persoană în viaţă atinge 80%. Această situaţie face ca Turcia să fie prima în lume la donator vii. Astfel, Centri de Transplant a Rinichilor asigură de asemenea servicii precum centru de educare internaţională. În fiecare an,chirurgic de la universităţi de prestigiu din Turcia şi chirurgi de la spitale importante din lume, în majoriteta din Statele Unite ale Americii, participă la programe de instruire organizat de Centri de Transplant a Rinichilor.

În Centri de Transplant al Rinichilor tehnici chirurgicale speciale sunt realizate cu succes astfel încât să fie lideri şi să intre în literature medical mondială. În operaţia de donare a rinichilor, se efectuează chirurgia laparoscopică care este cea mai adecvată pacientului.

Cel mai efficient tratament al insuficienţei renale cornice este transplantul de rinichi

Insuficienţa renală cronică înseamnă disfuncţii permanente de rinichi. Astăzi, cel mai eficient tratament al insuficienţei renale cornice este transplantul de rinichi. Totuşi, unii pacienţi cu insuficienţă renală cronică prefer dializa. Pentru că dializa poate afecta numai o parte a funcţiei rinichilor, nu trebuie considerată drept o alternativă pentru transplantul de rinichi. Pentru pacienţii care fac dializă sunt multe dezavantaje precum diete stricte, limitarea apei, piedici în deplasare, îndepărtarea faţă de viaţa socială, rămânerea în urmă la şcoală sau serviciu, şi probleme de dezvoltare la copii. Atâta timp cât pacienţii cu dializă sunt lipsiţi de majoritatea funcţiilor rinichilor, ei trebuie să ia medicamente frecvent. Pe de altă parte, pacienţii care fac transplant de rinichi trăiesc mai mult decât cei care fac dializă. Pacienţii care urmează un transplant de rinichi poate să-şi continue viaţa zilnică ca oameni sănătoşi.

Transplantul de la un donator viu  este mult mai uşor acum

În ciuda tuturo eforturilor din întreaga lume, transplantul de la cadavre de la oameni care au avut moarte cerebrală nu atinge nivele suficiente, şi acest număr creşte aşa de  încet în fieare an. Ca o soluţie pentru insuficienţa unui organ, transplantul de la un donator viu devine o soluţie. Când sănătatea şi comfortul postoperator al donatorului de rinichi este luat în considerare, îndepărtarea rinichilor cu metoda închisă ( metoda laparoscopică ) este standardul de aur al zilelor noastre. Operaţia cu metoda închisă se efectuează de la găuri mici deschise în abdomenul pacientului, în loc să deschidă o cicatrice mare de operaţie pe corpul pacientului. Această tehnică a devenit răspândită în toată lumea în ultimii zece ani, multe operaţii care erau făcute deschis, se fac acul cu metoda laparoscopică.

Operaţia de îndepărtare a rinichilor cu metoda închisă s-a făcut prima dată în Statele Unite ale Americii în 1995, şi s-a răspândit, şi a devenit tratament standard în toată lumea. În centri de transplant al rinichilor, fiecare tehnică de îndepărtare a rinichilor cu metoda închisă poate fi realizată cu succes, şi toată operaţia de donare în zilele acestea s-a realizat cu tehnica închisă.

Pacietul poate fi externat în următoarea zi după operaţie

Operaţia de rinichi cu metoda închisă se efectuează cu mărimea de 0,5 – 1 cm două găuri se deschid în abdomenul pacientului, şi la sfârşitul operaţiei, rinichiul este îndepărtat prin mărimea de 6 cm tăiate în zona inghinală. Pacienţii au dureri mai mici după operaţia închisă faţă de operaţia deschisă, şi stai în spital pentru un timp mai scurt, şi te poţi întoarce la viaţa ta normală şi la serviciu mai repede.

Efectele adverse nedorite precul hernia, pierderea minţii, infecţia cicatricelor, acumularea de are în plămâni care au fost observate cu operaţia deschisă, nu sunt întâlnite cu această tehnică. Această operaţie, care se realizează prin două găuri şi o tăietură pentru a îndepărta rinichii, de asemenea asigură rezultate mai bune decât chirurgia deschisă.