Tratamentul de canal radicular | Procedură | Med Turkish

TRATAMENT DE CANAL

Tratamentul de canal (cunoscut și ca terapie endodontică, tratament endodontic sau terapie de canal) este o secvență de tratament pentru pulpa infectată a dintelui, care are scopul de a duce la eliminarea infecției și protecția dintelui decontaminat de viitoarea invazie microbiană. .[1] Canalele radiculare și camera pulpară asociată sunt golurile fizice din interiorul dintelui care sunt locuite în mod natural de țesuturi nervoase, vase de sânge și alte entități celulare. Împreună, aceste elemente constituie pulpa dentară.[2]

Terapia endodontică presupune îndepărtarea acestor structuri, dezinfecția și modelarea ulterioară, curățarea și decontaminarea golurilor cu pile mici și soluții de irigare și obturarea (umplerea) canalelor decontaminate.

Voi simți mai multă durere în timpul tratamentului la entodonție?

Tratamentul endodontic al dintelui implică amorțirea zonei cu un anestezic local. Din această cauză, pacientul nu simte durere.

Este entodonţia ( terapia de canal ) o procedură lungă?

Înainte de a începe tratamentul de canal, dentistul face o determinare a activităţilor în funcţie de condiţia dintelui. Apoi pacientului i se va face un proces de care este nevoie pentru a completa prima sesiune. Rezultatul tratamentului de canal apare de obicei între 1 şi 3 sesiuni.

Ce se întâmplă după tratamentul?

Porţiunea coroanei dintelui va fi restabilită după tratamentul de canal. Poţi avea dureri şi sensibilitate după tratament, dar această situaţie este temporară. Nu se cer menţineri sau aplicaţii extra. După tratamentul de canal, poţi să-ţi continui viaţa zilnică.

Cât va ține tratamentul de canal?

După tratamentul canalului dintelui trebuie să previi descompunerea şi infectarea şi astfel sunt luate măsuri pentru o viaţă întreagă. În afară de asta, dacă mergi la dentist în mod regulat, poţi evita o posibilă infecție.