CATARACTĂ

Cataracta este cea mai obişnuită problem dintre problemele la ochi. Pentru sănătatea ochiului, lentil este transparentă , şi dă o vedere clară. . Totuşi, Dacă lentilele arată tulbure, opace şi neclare, asemenea condiţie este numită cataractă. Cataracta nu este o condiţie pe care s-o elimini prin folosirea ochelarilor sau medicamentelor. Operaţia este singura opţiune de tratament pentru cataractă. Operaţia de cataractă este astăzi o procedură nedureroasă care se poate realize fără injecţii şi anestezie. Pacientul poate merge acasă imediat după operaţie. Există două lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a avea o operaţie de cataractă. Primul lucru este experienţa doctorului tău, şi al doilea lucru este calitatea lentilei care e pusă în ochi. Dacă lentil este de proastă calitate, problem postoperatorii pot apărea la ochi. Cataracta este o boală văzută la oameni de vârsta mijlocie sau mai bătrâni.

Totuşi,  este de asemenea o boală  care are loc la nou-născuţi, oameni care folosesc steroizi pentru un timp, diabetic şi cei care au suferit impacturi fizice asupra ochilor. Cataracta cauzează anumite semen şi simtome precum pierderea vederii, vedere înceţoşată, pierderea vederii noaptea, sensibilitate la strălucire, vedere dublă, decolorarea şi îngălbenirea culorilor, dificultate la citire. În afară de acestea , tulburările de vedere asociate cu problemele de ochelari  se confundă cu cataracta. Dacă o problemă de vedere înceţoşată  are loc când ne uităm de la distanţă scurtă sau lungă se rezolvă prin purtarea ochelarilor, nu este legată de cataractă. Un ochi cu cataractă  vede eficient şi înceţoşat în ciuda purtării ochelarilor.

Cum se realizează o operaţie de cataractă şi cât timp durează?

Operaţia de cataractă este o procedură fără durere care se poate realize fără injectii sau anestezie. Operaţia micro este necesară într-o operaţie de cataractă. În această procedură chirurgicală efectuată fără procesul de coasere, mai întâi o tăietură de 2,2 mm este făcută în ochi. Apoi interiorul lentilei ochiului care şi-a pierdut transparenţa  este curăţat cu ajutorul unui dispozitiv ce emit unde ultrasonic. Lentila arificială este introdusă în ochi, şi apoi operaţia se încheie fără a coase zona tăiată pentru că implică o mică tăiere. Durata operaţiei variază în funcţie de tipul de cataractă. Totuşi, durează  15 – 30 minute în medie. Când sunt luate în considerare perioadele preoperatorii şi postoperatorii  ale operaţiei de cataractă, timpul care trebuie petrecut în spital este în medie de 3 ore.

Care este timpul potrivit pentru operaţie de cataractă?

Operaţia de cataractă nu cere să aştepţi. Când cataracta atinge un anumit nivel, acurateţea vizuală devine mai săracă spre o extindere incomfortabilă. Ar fi adecvat să faci operaţia când problema este la acel nivel. Dacă tu eşti în condiţie rea precum diabetul  şi presiunea mare a ochilor, tu trebuie să te operezi la un  stagiu mai devreme. Dacă aştepţi să –ţi faci operaţia de cataractă, lentil ta intra-oculară va deveni  opacă  şi mai tare. E puţin mai dificil să spargi cataracta în cazul unei cataracte grele. Apoi, ar fi cel mai bines ă-ţi faci operaţia imediat ce observe cataracta.

Cât durează o operaţie de cataractă, şi ce lungime de timp se cere ca să-ţi revii? Cusăturile se vor amplasa în ochiul meu?

Lungimea perioadei de recuperare după operaţia de cataractă variază în funcţie de nivelul de dificultate al operaţiei  şi de duritatea cataractei. Tu începi să vezi clar de la câteva zile la o săptămână după operaţie. Cu  tehnologia de astăzi, operaţiile de cataractă dau rezultate foarte bune. Deoarece implică o incizie mică, nu trebuie să fie cusută incizia de la ochi.

Pot fi operaţi în aceaşi operaţie de cataractă ambii ochi? Trebuie să stau în spital după operaţie?

În operaţiile de cataractă, posibilitatea infecţiei trebuie luată în considerare şi operaţiile a doi ochi nu trebuie să se efectueze în aceaşi zi. Dacă ambii ochi trebuie să fie operaţi, trebuie să aştepţi 2 zile pentru o altă operaţie. Nu trebuie să stai în spital după operaţia de cataractă pentru că aceste operaţii pot fi aplicate într-o bază ambulatorie. Va fi bine să te odihneşti pentru câteva ore după operaţie.

Trebuie să port ochelari după operaţie?

În operaţia de cataractă, un implant de lentil cu focalizare unică este plasat pe ochi. Lentila este reglată astfel încât să se asigure o vedere corectă la distanţă. Nu trebuie să porţi ochelari pentru vedere la distanţă, dar trebuie să porţi ochelari pentru o distanţă apropiată. Cât timp prefer, un implant de lentil cu focalizare multă poate fi amplasată în ochi în timpul operaţiei de cataractă. Cu această lentil, tu poţi să vezi atât aproape cât şi departe foarte comfortabil.

Misiunea noastră

Medturkish este un centru profesionist de asistent medical cu sediul în Istanbul, Turcia. Am dobândit toată experiența noastră pe scena internațională, oferind pacienților noștri străini soluții de servicii rapide cu profesionalism și atenție singulară. Nu numai despre sănătate, ci și despre călătorii, cazare, transport și sfaturi.

Cu aproape 1500 de parteneri de soluții în domeniul sănătății, oferim posibilitatea de a trata pacienți din întreaga lume, oferind soluții personalizate pentru nevoile acestora.

Colaborăm cu spitale, laboratoare și centre de sănătate cu certificări precum, JCI – Joint Commission International, TS EN ISO 9001 Quality Management Certificate, ISO 14001, ISO 27001, SKS, TS EN ISO 15189, oferim clienților noștri servicii de cea mai înaltă calitate cu dotări speciale.