Transplantul și grefarea de sprâncene | Med Turkish

TRANSPLANTUL DE SPRÂNCENE

Un transplant de sprâncene este o procedură cosmetică permanentă pentru a vă face sprâncenele să pară mai pline sau pentru a înlocui părul care a fost pierdut. Un chirurg va efectua această procedură folosind scalp sau grefe de păr pentru a înlocui părul actual al sprâncenelor.

O grefă de păr este un tip de operație de transplant de păr în care un chirurg îți îndepărtează o bucată mică din scalp, de obicei de deasupra urechilor, care poate conține între doi și 15 foliculi de păr.

Chirurgul transferă grefa de păr pe sprâncene. Odată ce pielea ta se vindecă după operație, părul de pe sprâncene va arăta mai pronunțat, reducând nevoia de a folosi machiaj sau un creion pentru sprâncene.

Ce se întâmplă în timpul unei proceduri de transplant de sprâncene?

În timpul unei proceduri de transplant de sprâncene, te poți aștepta la următoarele:

  1. Vei primi un anestezic care te va adormi, astfel încât să nu simți nicio durere.
  2. Chirurgul va tunde părul din zona donatoare pentru a facilita accesul. Zona donatoare este o parte a scalpului pe care furnizorul o va îndepărta pentru a o transplanta pe sprâncene.
  3. Chirurgul va îndepărta grefele de păr din zona donatoare cu un instrument special ascuțit sau cu un bisturiu. Zona donatoare este închisă cu cusături.
  4. Grefele de păr sunt puse la locul sprâncenelor după ce ți-a fost făcută o fantă în piele pentru a face loc grefei. După ce grefa se potrivește, chirurgul va coase zona de transplant.

Ce se întâmplă după o procedură de transplant de sprâncene?

După operația de transplant de sprâncene, poți merge acasă în aceeași zi. Este rar să stai peste noapte într-un spital după un transplant de sprâncene.

Chirurgul îți va oferi instrucțiuni despre cum să ai grijă de locul(e) chirurgical(e). Unele instrucțiuni de îngrijire pot include:

Odihnește-te din plin după operație.

Poartă bandaje până când ți se recomandă să le îndepărtezi.

Nu participa la activități solicitante până când furnizorul nu îți spune că ești în siguranță.

Ia medicamente pentru durere conform prescripției medicului.

Unele cusături vor trebui îndepărtate, în timp ce altele se pot dizolva după câteva zile.

Ai grijă atunci când speli locul(rile) chirurgical(e).

Fă programări de urmărire cu chirurgul pentru a vedea dacă pielea se vindecă corect.

Este normal ca părul proaspăt transplantat să cadă la câteva săptămâni după operație. Acest lucru face loc pentru creșterea părului nou. Ar putea dura până la șase săptămâni până la câteva luni înainte ca părul nou să crească din zona transplantată.