STRABOTOMIE

În mod normal ochii noştri se mişcă simetric în aceaşi direcţie. Fiecare ochi are 6 muşchi extraoculari care îi determină să –i mişte. Există muşchi drept superior, muşchi drept inferior, muşchi drept lateral, muşchi drept median, muşchi oblic superior, şi muşchi oblic inferior.Când ochii noştri nu se muşcă simetric, şi dacă cel puţin unul dintre aceşti muşchi sunt caracterizaţi prin slăbiciune şi putere excesivă, apare strabismul. Strabismul poate fi văzut ca tulburare permanent sau temporară congenital sau dobândită la copii şi adulţi. Poate fi în unul sau amândoi ochiiiar deviaţiile pot fi în interior , în exterior, sau în oricare direcţie. În cazul unei stări de ochi încrucişaţi, două imagini diferite apar în creierul nostrum. Creierul nostrum percepe această imagine deviată, şi aceasta determină pierderea vederii. Ca în toate tratamentele, diagnosticul timpuriu este foarte important în tratamentul strabismului. Examinarea strabismului poate fi efectuată pe copii de toate vârstele; totuşi, trebuie să fie efectuată în special pe copii sub vârsta de 4 ani. Incapacitatea de a avea un diagnostic timpuriu va crea problem estetice şi psihologice.

În afară de acestea, va cauza probleme de vedere de-a lungul vieţii. În operaţiile de strabotomie, puterea muşchilor extraoculari în jurul globurilor oculare  sunt în creştere, reduse sau pe punctual unde sunt schimbate efectiv. Operaţia de strabism se poate realize sub anestezie locală, dar de obicei anestezia generală este preferată. Din aceste motive, nu va fi o operaţie care să ceară să stai în spital pentru o perioadă lungă. După ooeraţie, te vei odihni câteva ore şi apoi vei putea merge acasă. Deoarece cusăturile autodizolvante se vor folosi în ochi, nu trebuie să vii la spital ca să îndepărtezi cusăturile.

Care sunt semnele şi simtoamele strabismului?

Pierderea simetriei în poziţiile ochilor, vederea dublă, durerea de cap, lăcrimarea, pierderea vederii tridimensionale, vederea înceţoşată, şi capul înclinat pe o parte sunt cele mai obişnuite semen şi simtoame ale strabismului.

 Care sunt tipurile strabismului?

Strabismului îi sunt date nume diferite în funcţie de direcţia nealinierei ochiului. Tipurile de strabism se numesc estopia ( strabismul din interior ), exotopia ( strabismul din exterior ), hipotropia ( strabismul superior ) şi hipertropia ( strabismul inferior ).

Strabismul apare din cause genetice?

Strabismul este o boală care apare la 2% – 4% din populaţie. Predispoziţia genetică este ştiută a fi un factor particular. Astfel, dacă sunt indivizi care au strabism, vedere slabă, sau care poartă ochelari în familie, nu trebuie să neglijezi să te examinezi cât mai curând posibil.

Este important pentru operaţie diagnosticul timpuriu?

Ca la toate bolile şi operaţiile, diagnosticul timpuriu este foarte important în tratamentul strabismului. Strabismul nu cauzează doar deteriorarea vederii şi ambiopia. Dacă nu este diagnotizat devreme, poate duce la importante boli de ochi sau tumori. Strabismul începe la o vârstă timpurie. Cu cât se începe tratamentul mai târziu, cu atât mai dificil va fi.

Cum se realizează strabotomia la copii?

Procedura chirurgicală efectuată pe copii nu este  diferită de procedura chirurgicală pe adulţi. Totuşi, Există mai multe ajustări care trebuie făcute în timpul planificării intervenţiei chirurgicale. , în concordanţă cu vârsta copilului precum şi caracteristicile ochilui lui/ ei.